Page 335 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 6
P. 335

4. Bir fabrikada üretilen gofretlerin özellikleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu özelliklere uygun üretilmeyen gofretler ambalaj-
         lanmadan ıskartaya (değerini yitirmiş ürün) çıkarılıp uygun olanlar ise paketlenmektedir. Ambalajlanmaya uygun gofretlerin
         özellikleri aşağıda verilmiştir.
                                              Tablo: Üretilen Gofretlerin Özellikleri

                                              Üretilen Gofretlerin Özellikleri
                             • •  Bir gofret 3 kat gofret yaprağı ve 2 kat iç krema olmak üzere toplam
                                5 katlıdır.
                             • •  Bir kat yaprağının kalınlığı 3 mikron (μm) dur.

                             • •  Bir kat iç kremanın kalınlığı 6 mikron (μm) dur.
                                                                       -6
                             • •  Mikron (μm) veya mikrometre uzunluk 1 x 10  metreye eşittir.

         Buna göre aşağıda kalınlıkları verilen gofretlerden hangisi ambalajlamaya uygun kalınlıktadır?
         (1 m = 100 cm, 1 cm = 10 mm)
                  -3
         A) 21 x 10  cm
                  -5
         B) 21 x 10 cm
                    -2
         C) 0,21 x 10 cm
                   -9
         D) 2,1 x 10 mm




















































                                                           328
   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340