Page 335 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 6
P. 335
4. Bir fabrikada üretilen gofretlerin özellikleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Bu özelliklere uygun üretilmeyen gofretler ambalaj-
lanmadan ıskartaya (değerini yitirmiş ürün) çıkarılıp uygun olanlar ise paketlenmektedir. Ambalajlanmaya uygun gofretlerin
özellikleri aşağıda verilmiştir.
Tablo: Üretilen Gofretlerin Özellikleri
Üretilen Gofretlerin Özellikleri
• • Bir gofret 3 kat gofret yaprağı ve 2 kat iç krema olmak üzere toplam
5 katlıdır.
• • Bir kat yaprağının kalınlığı 3 mikron (μm) dur.
• • Bir kat iç kremanın kalınlığı 6 mikron (μm) dur.
-6
• • Mikron (μm) veya mikrometre uzunluk 1 x 10 metreye eşittir.
Buna göre aşağıda kalınlıkları verilen gofretlerden hangisi ambalajlamaya uygun kalınlıktadır?
(1 m = 100 cm, 1 cm = 10 mm)
-3
A) 21 x 10 cm
-5
B) 21 x 10 cm
-2
C) 0,21 x 10 cm
-9
D) 2,1 x 10 mm
328