Page 212 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 6
P. 212

10.

                                  GÜL BÖREĞİ TARİFİ

                1. Soğanı yemeklik doğrayın.
                2. Kıyma ve soğanı sıvıyağ da kavurduktan sonra üzerine tuzunu
                ve karabiberini ilave edin.

                3. Yufkalara sürmek için bir kâsede yarım bardak süt ve yarım
                bardak sıvı yağı karıştırın.
                4. Bir  yufkayı  tezgâhın  üzerine  yayın.  Üzerine  yağlı-  sütlü

                karışımdan sürün.
                5. Yufkayı bıçakla dörde bölün.
                6. Üçgen  parçanın  geniş  kısmına  kıymalı  harçtan  koyup,  rulo

                şeklinde sarın.

                7. Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.








              Böreğin uygulama aşamalarında, malzemelerde meydana gelen değişimlerle ilgili olarak aşağıdakilerden
              hangisi yanlıştır?


              A) Soğanlar doğrandığında fiziksel değişime uğramıştır.
              B) Yarım bardak süt ve yağ karıştırıldığında, malzemeler fiziksel değişime uğrar.
              C) Soğan ve kıyma yağ ile kavrulduğunda kimyasal değişime uğrar.

              D) Yufkaya kıymalı harç koyulup, rulo şeklinde sarıldığında kimyasal değişime uğrar.




































                                                           205
   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217