Page 212 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 6
P. 212
10.
GÜL BÖREĞİ TARİFİ
1. Soğanı yemeklik doğrayın.
2. Kıyma ve soğanı sıvıyağ da kavurduktan sonra üzerine tuzunu
ve karabiberini ilave edin.
3. Yufkalara sürmek için bir kâsede yarım bardak süt ve yarım
bardak sıvı yağı karıştırın.
4. Bir yufkayı tezgâhın üzerine yayın. Üzerine yağlı- sütlü
karışımdan sürün.
5. Yufkayı bıçakla dörde bölün.
6. Üçgen parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyup, rulo
şeklinde sarın.
7. Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.
Böreğin uygulama aşamalarında, malzemelerde meydana gelen değişimlerle ilgili olarak aşağıdakilerden
hangisi yanlıştır?
A) Soğanlar doğrandığında fiziksel değişime uğramıştır.
B) Yarım bardak süt ve yağ karıştırıldığında, malzemeler fiziksel değişime uğrar.
C) Soğan ve kıyma yağ ile kavrulduğunda kimyasal değişime uğrar.
D) Yufkaya kıymalı harç koyulup, rulo şeklinde sarıldığında kimyasal değişime uğrar.
205