Page 99 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 6
P. 99

5. 1920’li yıllarda Kahramanmaraşlı seyyar dondurmacıların evlerinde ilkel koşullarda keçi sütü, salep ve kelle şekerle
           hazırlayarak dut ağacından yapılmış küleklerdeki tuz ve kar karışımıyla çevrili tulumbalarda tekerlemeler eşliğinde
           sattıkları dondurma, zaman içerisinde -özellikle 1980’li yıllardan itibaren- bileşim ve üretim teknolojisindeki hızlı gelişim
           sayesinde bugünkü kalite düzeyine erişmiştir. Günümüzde Maraş dondurması üstün kalite nitelikleri ve kendine özgü
           tüketimiyle (oda sıcaklığında yaklaşık 5–10 dakika bekletildikten sonra -12 ºC’de, çatal ve bıçakla) halkın beğenisini
           kazanmış, ulusal ve uluslararası gıda pazarlarında önemli bir yer edinmiştir.
           Bu parçada Maraş dondurması ile ilgili;

             I.  Nasıl tüketilir?
             II. İçeriğinde neler bulunur?
             III. Hangi ülkelere pazarlanır?
           sorularından hangilerinin cevabı vardır?

           A) I ve II.               B) I ve III.              C) II ve III.             D) I, II ve III.

































































                                                           92
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104