Page 99 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 6
P. 99
5. 1920’li yıllarda Kahramanmaraşlı seyyar dondurmacıların evlerinde ilkel koşullarda keçi sütü, salep ve kelle şekerle
hazırlayarak dut ağacından yapılmış küleklerdeki tuz ve kar karışımıyla çevrili tulumbalarda tekerlemeler eşliğinde
sattıkları dondurma, zaman içerisinde -özellikle 1980’li yıllardan itibaren- bileşim ve üretim teknolojisindeki hızlı gelişim
sayesinde bugünkü kalite düzeyine erişmiştir. Günümüzde Maraş dondurması üstün kalite nitelikleri ve kendine özgü
tüketimiyle (oda sıcaklığında yaklaşık 5–10 dakika bekletildikten sonra -12 ºC’de, çatal ve bıçakla) halkın beğenisini
kazanmış, ulusal ve uluslararası gıda pazarlarında önemli bir yer edinmiştir.
Bu parçada Maraş dondurması ile ilgili;
I. Nasıl tüketilir?
II. İçeriğinde neler bulunur?
III. Hangi ülkelere pazarlanır?
sorularından hangilerinin cevabı vardır?
A) I ve II. B) I ve III. C) II ve III. D) I, II ve III.
92