Page 87 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 5
P. 87

7.  Bir yemek yarışmasında yarışmacılar, aşağıdaki yöresel yemekleri yapmıştır:
         AYRAN AŞI: Arzuya göre soğuk ya da sıcak olarak hazırlanabilen ve içinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana
         yemek kadar doyurucu olan ayran çorbası, pratik olduğu kadar lezzetli bir başlangıç seçeneğidir. Yöresel otlarla sunulan
         bu nefis yoğurt çorbasını Vanlılar kadar çok seveceksiniz.
         BEYRAN: Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık
         sistemini  güçlendirmesiyle  bilinen  bu  besin,  özellikle  kış  aylarında  tüketilir.  Kuzu  etinden  geçilmeyen,  bol  sarımsaklı,
         baharatlı, sirkeli bu çorbayı içen hasta olmaz derler.

         BAMYA ÇORBASI: Mevlana şehri Konya’nın en sevilen yemeklerinden biri olan etli bamya çorbası, düğünlerin ve özel
         günlerin vazgeçilmezidir. İpe dizilerek kurutulmuş çiçek bamyalar ve küçük kuşbaşı doğranmış dana eti, limon suyuyla
         birlikte çorbaya asıl lezzetini verir.

         ANALI KIZLI: Adana’nın en meşhur yemeklerinden biri olarak bilinen bu lezzetli çorbada içi kıyma dolu yuvarlak büyük
         köfteler ana, küçük köfteler de kız olarak nitelendirilir. Salçalı suda kaynatılan köfteler otlarla süslenerek servis edilir.

         Aşağıdaki görsellerden hangisi verilen yöresel yemeklerden birine ait değildir?
         A )                                              B)
















         C)                                               D)










































                                                           80
   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92