Page 142 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 5
P. 142

3. I.   200 derece ısıda, 12-15 dakika kadar süren fırınlama aşaması tamamlandığında sütlaç sunuma hazır hâle gelir.
          II. Haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve vanilya ilave edildikten sonra elde edilen karışım, kaynatılmak üzere ocağa konur.
          III. Pirinçler yıkanıp az sulu kalacak şekilde haşlanır.
          IV. Belirli bir kıvama gelince ocaktan alınan karışım, sütlaç kâselerine doldurulup içinde soğuk su olan bir tepsiye dizilerek
          fırına sürülür.
          V. Kaynamaya başlayan karışıma bir sure sonra şeker ve nişasta ilave edilir.


          Numaralandırılmış cümlelerle anlamlı bir metin oluşturulduğunda  sıralama aşağıdakilerden hangisi olur?


          A) III-V-II-IV-I
          B) I-II-III-IV-V
          C) III-II-V-IV-I
          D) I-III-II-V-IV














































       4. I.   Teknoloji baş döndürücü bir şekilde gelişiyor.
          II. Çizdiği bütün resimleri maalesef çöpe attı.
          III. Yoğurt ve balık kalsiyum bakımından zengindir.
          IV. Yaşadıklarını güzel bir anı kitabı hâline getirdi.


          Numaralandırılmış cümlelerin hangisi kişisel görüş içermez?


          A) I.                            B) II.                               C) III.                               D) IV.


                                                          135
   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147