Page 208 - 8. SINIF ÇALIŞMA KİTABI - 4
P. 208
13. Arsasının 5 farklı bölümü olan Hande Hanım’ın bu bölümlerdeki ceviz ve zeytin ağaçlarının verdiği mahsül miktarı
aşağıdaki tabloda verilmiştir.
Tablo: Arsanın bölümlerine ait ceviz ve zeytin miktarı
Ceviz miktarı Zeytin Miktarı
Arsanın Bölümleri
(Ton) (Ton)
A 3 20
B 9 12
C 6 20
D 12 24
E 9 16
Hande Hanım’ın ceviz ve zeytin ağaçlarının mahsüllerinden elde edilen yağ miktarları aşağıdaki grafikte verilmiştir.
Grafik: Mahsül miktarından elde edilen yağ miktarı
Yağ Miktarı (Ton)
Ceviz
2
Zeytin
1
Mahsül Miktarı (Ton)
1 2 3 4 5 6
Buna göre Hande Hanım‘ ın arsasındaki 5 bölümden elde edilen ceviz ve zeytin yağlarının daire grafiğini
belirten açıları sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
Zeytin Yağı Ceviz
A) 210 ° 150 °
B) 220 ° 140 °
C) 230 ° 130 °
D) 240 ° 120 °
201