Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

“PICTES PROJESİ”NE YÖNELİK “TÜRKÇE DİL YETERLİK SINAVI”NIN GENEL ÇERÇEVESİNİN OLUŞTURULMASI İÇİN PROGRAM VE ÖLÇEK GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

“PICTES PROJESİ”NE YÖNELİK “TÜRKÇE DİL YETERLİK SINAVI”NIN GENEL ÇERÇEVESİNİN OLUŞTURULMASI İÇİN PROGRAM VE ÖLÇEK GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

 


       Genel Müdürlüğümüz ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PICTES) Projesine yönelik “Türkçe Dil Yeterlik Sınavı”nın genel çerçevesinin oluşturulması için Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanlığınca düzenlenen Türkçe Dil Yeterliklerine Yönelik Program ve Ölçek Geliştirme Çalıştayı 14-17 Aralık 2017’de Antalya’da gerçekleştirilmiştir. 

 

     Çalıştaya Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin GÜÇ, Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) yöneticileri Doç. Dr. Nezir TEMUR, Doç. Dr. Mustafa KURT, Genel Müdürlüğümüz personeli, PICTES yetkilileri, Bakanlığımıza bağlı okullarda görevli Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ve PICTES Projesi kapsamında istihdam edilen Türkçe öğreticileri katıldı.

 

      Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanı Hüseyin GÜÇ yaptığı konuşmada, Türkçe dil yeterliklerini belirlemeye yönelik çalışmaların eğitimden, ticari hayata birçok alanda hayati önem arz ettiğini, ayrıca bu çalışmalara katılan akademisyen ve öğretmenlerin heyecanından mutluluk duyduğunu söyledi.

 

     “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PICTES) Projesi” Ölçme ve Değerlendirme birim sorumlusu Ayşegül TEKELİ, proje hakkında bilgilendirme sunumu yaparak, proje kapsamında yürütülen ölçme ve değerlendirme faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bu faaliyetlerden biri olan Türkçe Yeterlilik Sınavının, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile merkezi olarak 23 ilde gerçekleştirilecek olmasının proje açısından önemini aktardı. Yapılan işbirliğinin, Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalara katkı sunması açısından devam etmesinin gerekliliğini ifade etti.

 

      Çalışma grupları akademisyenlerin moderatörlüğünde çalışmalarını yürütmüş ve “Diller için Avrupa Ortak Çerçeve Metni (CEFR)”nde yer alan yeterlikleri sınavın hedef kitlesinin özelliklerine göre ayrıntılandırmıştır. “Türkçe Dil Yeterlik Sınavı” genel çerçevesi belirlenmiş ve çalıştay içerikleri, kararları raporlaştırılmıştır.

 

Çalıştay raporu için tıklayınız

18-01-201818-01-201818-01-201818-01-201818-01-201818-01-2018

 

 

  

Emniyet Mahallesi Milas Sokak No8 Yenimahalle/Ankara - (0312) 413 30 65

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.